Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Egy magyar arany- és két bronzéremmel indult a viadal Sportlövő Eb

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy magyar arany- és két bronzéremmel indult szerdán a tízméteres sportlövő Európa-bajnokság Győrben, ahol a junior férfi légpuska csapat nem talált legyőzőre, a junior női futócéllövők 20+20-as számában pedig Major Veronika harmadik lett, ahogy a Csányi Borbálával és Békevári Lillával kiegészülő hármas is.

A Péni István, Vas Péter, Pekler Zalán összeállítású hármas a magyar szövetség tájékoztatása szerint nagy csatában, 1861,5 körrel diadalmaskodott, a második helyen a németek (1855,9 kör), a harmadikon pedig az ukránok (1855,3) végeztek. Az olimpiai kvótás, 19 éves Péni 628,4 körrel, nagy fölénnyel végzett az 52 fős mezőnyben az alapverseny élén, mostani eredményével szinte biztosan döntős lenne a felnőttek között is. A nyolcfős egyéni finálé 19.30-kor kezdődik. Pekler végül a 14. (617,5), Vas pedig a 21. (615,6) helyen zárt.

A nem olimpiai szakágat az elmúlt években a juniorok között uraló Major Veronika a 40 lövéses alapversenyt óriási fölénnyel nyerte meg, mivel 381 körös eredménye nyolccal volt jobb, mint a második helyen végzett francia Florence Louis-é.

Az alap első helye azt jelentette, hogy az elődöntőben a magyar versenyzőnek a negyedik Julia Timoskóval kellett megküzdenie, akitől végül 6-2-re kikapott. A bronzmérkőzésen az orosz Natalija Pocsatkovát 6-3-ra győzte le.

A mindössze 19 éves tehetség egyedülálló körülmények között volt képes a győzelemre, ugyanis a futócél alapversenye és érmes párharcai között a légpisztolyosok alapversenyében is lőtt, sőt, kiváló, 376 körös eredménnyel nyolcadik helyen bejutott a fináléba. A pisztolyosok nyolcas döntőjét 18.30-tól rendezik a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

A junior futócéllövőknél Csányi Borbála (328 kör) 13., míg Békevári Lilla (291 kör) 14. lett a 14 fős mezőnyben. A Majorral kiegészülő csapat pedig bronzérmes lett a három triót felvonultató mezőnyben.

Ebben a szakágban a junior férfiaknak a 30+30-as számot rendezték meg: Sándor István (542 kör) 9., Macsek Áron (525 kör) 16., Nagy Richárd pedig 18. lett a 18-as mezőnyben. A csapat ötödikként zárt.

A junior nők pisztolyos számában egyedüli magyarként Major jutott a fináléba, mivel Mihalkó Nikoletta (363 kör) 35., Kókai Réka (352 kör) pedig 48., míg triójuk nyolcadik lett.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!

Valentin napi wellness ajánlatok

Kényeztesse párját Valentin napi meglepetéssel valamelyik wellness szállodában.