Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Mehetnek olimpiára a profi ökölvívók

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) döntése értelmében ezentúl a profik is részt vehetnek majd az olimpiákon. Csötönyi Sándor, a hazai szövetség elnöke szerint ugyanakkor még csak javaslatról van szó.

Az AIBA kétnapos manchesteri ülésén a 197 tagország küldötteinek 80 százaléka támogatta, hogy a profi világszervezetekből (WBA, WBO, IBF, WBC) érkező bokszolók is szerepeljenek az ötkarikás játékokon.

Eddig csak az AIBA által működtetett szervezetek (AIBA Olympic Boxing, AIBA Pro Boxing), illetve a félprofi Boksz Világsorozat (World Series of Boxing) delegálhatott ökölvívókat olimpiára.

A profi bokszolóknak a jövőben nemzeti és kontinentális versenyeken kell kvótát szerezniük, mivel szabadkártyát nem oszt ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

"Ez még csak egy javaslat, amit a végrehajtó bizottságnak és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak is el kell majd fogadnia" - mondta az MTI érdeklődésére Csötönyi Sándor. - Egyébként pedig nehezen tudom elképzelni, hogy a jól fizetett profi bokszolók ingyen eljöjjenek a játékokra és kockáztassák, hogy egy amatőrtől kikapnak."

Az ökölvívás 1904-ben, St. Louisban mutatkozott be olimpián, és 2012 óta már a női bokszolók is küzdhetnek ötkarikás érmekért.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!