Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Az izraeliek felkészültek a magyarokból

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ejal Ran kapitány szerint az izraeli teniszválogatott felkészült a magyarokból a hétvégi párharc előtt, melyre a Városligetben kerül sor a Davis Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában.

A keddi csapatbemutatón a vendégek szakvezetője hangsúlyozta, jobban örültek volna a számukra megszokottabb kemény borításnak, de a rendező ország ezúttal a salak mellett döntött, így ezt el kell fogadniuk.

"Ismerjük az ellenfelet, Fucsovics Márton világranglistás helyezése pedig nem mérvadó, mert ő bármire képes lehet. Az edzések mellett nagyon élvezzük Budapestet, már két étteremben is jártunk, csodás ez a város" - jelentette ki Ejal Ran.

Az izraeliek első számú teniszezője, az ATP-rangsor 29. helyén is szerepelt Dudi Szela számára sem ismeretlen a magyar tenisz:

"Balázs Györggyel nyertük meg 2003-ban junior párosban a Roland Garrost, és idén januárban Fucsovics Márton ellen is játszottam egy ausztráliai versenyen. Akkor épphogy nyertem, és most is kemény meccsre számítok" - mondta a 30 éves játékos, aki 2005 óta tagja a DK-csapatnak.

Amir Weintraub a környékről szólva tréfásan közölte, szívesen driftelne autóval a szomszédos Műjégpályán, de erre aligha nyílik lehetőség.

Kuhárszky Zoltán, a két és fél éve veretlen magyarok kapitánya hangsúlyozta, hogy nem a hazaiak a párharc esélyesei, de a közönség buzdítása sokat lendíthet együttesén.

"A saját szurkolóink előtt ismét összejöhet egy olyan csoda, mint például 1995-ben az ausztrálok 3-2-es legyőzése a Kisstadionban" - tette hozzá a válogatott vezetője.

Fucsovics Márton úgy vélekedett, nagyszerű a helyszín, és a jelenleginél még lassabb lesz a pálya péntekig, ami kedvezni fog nekik.

Az I-es csoportban legutóbb 2000-ben szerepelt magyarok a tavalyi feljutást kiharcoló kerettel várják a párharcot, Fucsovics Márton (203. a világranglistán), Nagy Péter (612.), Borsos Gábor (809.), Gödry Levente (2198.) összeállításban. A túloldalon Ejal Ran Dudi Szelát (89.), Amir Weintraubot (197.), Edan Lesemet (566.) és a páros rangsorban 49. Jonathan Erlichet hívta be.

A DK-csapat eddig háromszor játszott az izraeliek ellen, a mérlege két győzelem és egy vereség. A legutóbbi összecsapásra 1992-ben került sor Izraelben - akkor 5-0-ra nyert a rivális -, ezért lesz idén Magyarország a házigazda. Izrael 27. a világranglistán, míg a magyar csapat a 41. helyen áll. A városligeti párharc sorsolására csütörtökön 11 órakor kerül sor a műjégpálya mellett található, 1500 férőhelyes mobil csarnokban.

Ha a magyarok nyernek, akkor a második körben Szlovákia lehet az ellenfél, ugyancsak idehaza. Vereség esetén Svédország, Dánia vagy Oroszország következhet, szintén Magyarországon.

A pénteki és a vasárnapi napijegy 4500, a szombati 3000 forintba kerül, a háromnapos bérletért pedig 8000 forintot kell fizetni.

A program:

péntek:
két egyéni mérkőzés 13.00
szombat:
páros mérkőzés 12.00
vasárnap:
két egyéni mérkőzés 12.00

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.