Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Nagy Péter és Dudi Szela kezd pénteken a Davis Kupán

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nagy Péter és Dudi Szela mérkőzésével kezdődik meg pénteken a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában a Magyarország-Izrael párharc, amelyre a Városligeti Műjégpályánál emelt ideiglenes csarnokban kerül sor.

A csütörtöki sorsoláson eldőlt, hogy a hazaiak második, illetve az izraeliek első számú játékosának meccse után a magyarok első számú teniszezője, Fucsovics Márton csap össze a vendégek másodikjával, Amir Weintraubbal.

A szombati párost Fucsovics és Gödry Levente vívja az Edan Lesem, Jonathan Erlich duóval, míg vasárnap ismét két egyes találkozóra kerül sor, a péntekihez képest fordított felállásban. A két kapitány, Kuhárszky Zoltán és Ejal Ran a versenynapok előtt még változtathat azon, hogy kit küld pályára.

Richter Attila, a magyar szövetség főtitkára arról adott tájékoztatást, hogy a három nap során csaknem biztosan telt ház lesz az 1500 férőhelyes csarnokban. Az esélyeket illetően emlékeztetett rá, hogy a lassabb, salakos borítás, illetve a közönség támogatása nagymértékben javíthatja a válogatott esélyeit.

Újdonság, hogy ha ötödik szettre kerül sor egy DK-mérkőzésen, akkor az - a Nemzetközi Tenisz Szövetség döntése értelmében - rövidítéssel zárul.

Az I-es csoportban legutóbb 2000-ben szerepelt magyarok - akik két és fél éve veretlenek a DK-ban - a tavalyi feljutást kiharcoló kerettel várják a párharcot, Fucsovics Márton (203. a világranglistán), Nagy Péter (612.), Borsos Gábor (809.), Gödry Levente (2198.) összeállításban. A túloldalon Dudi Szela a 89., Amir Weintraub a 197., Edan Lesem az 566. a rangsorban, míg a 38 éves Jonathan Erlich 49. a párosok listáján.

A DK-csapat eddig háromszor játszott az izraeliek ellen, a mérlege két győzelem és egy vereség. A legutóbbi összecsapásra 1992-ben került sor Izraelben - akkor 5-0-ra nyert a rivális -, ezért lesz idén Magyarország a házigazda. Izrael 27. a világranglistán, míg a magyar csapat a 41. helyen áll.

Ha a magyarok nyernek, a második körben Szlovákia lehet az ellenfél, ugyancsak idehaza. Vereség esetén Svédország, Dánia vagy Oroszország következhet, szintén Magyarországon.

A program:

péntek 13.00 óra:
Nagy Péter-Dudi Szela
Fucsovics Márton-Amir Weintraub

szombat 12.00:
Fucsovics Márton, Gödry Levente-Edan Lesem, Jonathan Erlich