Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Válogató lesz az I. Széchenyi ökölvívó emlékverseny

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hosszú évek után először rendeznek hazai válogatótornát a magyar ökölvívóknak, akik az I. Széchenyi István emlékversenyen tehetnek nagy lépést a válogatott első számú helyeinek megszerzéséért.

Kovács László, a férfiak szövetségi kapitánya az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy nagyon régen nem volt ilyen jellegű esemény a magyar bokszban, ám a versenyzői létszám kis emelkedése, illetve a fiatalok bekapcsolása ezt most lehetővé tette.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban pénteken és szombaton sorra kerülő tornára a szakvezető mind a tíz súlycsoportban igyekezett a négy-négy legjobb magyar bokszolót meghívni, így kifejezetten élvezetes meccsekre van kilátás, s több kategóriában is óriási harc várható a győzelemért.

"Azt mondhatom, hogy 56, 60 és 64 kilóban is nagyon érdekes meccsek várhatóak, de a 69 kilogramm is tartogathat izgalmakat. Ez utóbbiban Bacskai Balázs és Káté Gyula is indul, illetve az ob-n második Vadász András is" - sorolta a kapitány azokat a súlycsoportokat, melyekben a legnagyobb csatákat várja.

A szakvezető hangsúlyozta, hogy a Széchenyi emlékverseny nagyon fontos állomás az áprilisi, Samsunban esedékes olimpiai kvalifikációs tornáig vezető úton, ugyanakkor a törökországi indulókról nem csupán a mostani hétvégén látottak alapján határoz majd.

"Több szempontot veszek figyelembe a válogatáskor. Nyilván a mostani teljesítmény is fontos, mint ahogy a már lezajlott versenyeken, például a februári Bocskai emlékversenyen mutatott produkció is. Kiemelt szempont ugyanakkor az is, hogy a samsuni verseny előtt ki milyen formát mutat" - mondta Kovács László, majd megjegyezte, hogy az április 7-én kezdődő olimpiai kvalifikációs viadalra március végén tudja majd megnevezni az indulókat.

A férfiak mellett a péntek-szombati viadalon a nők is szorítóba lépnek, méghozzá abban a három súlycsoportban, amely az olimpia műsorán, s ezáltal a kvalifikációs tornák programjában is szerepel.

A torna nem csupán sport szempontból jelentős, ugyanis ez lesz a Széchenyi Örökség Programsorozat első jelentős eseménye. A programsorozatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány indította el Széchenyi István születésének 225. évfordulója alkalmából.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!