Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb orosz korcsolyázó bukott le meldoniummal

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Újabb orosz sportoló bukott le a január elsejétől tiltólistán szereplő meldoniummal, ezúttal Jekatyerina Konsztantinova rövidpályás gyorskorcsolyázóról derült ki, hogy pozitív doppingtesztet produkált.

A váltóban Európa-bajnok versenyző három napon belül a negyedik orosz korcsolyázó, aki ezzel a szerrel akadt fenn a doppingellenőrzésen. Hétfőn az olimpiai és Európa-bajnok orosz jégtáncosról, Jekatyerina Bobrováról, kedden pedig két gyorskorcsolyázóról, a rövidpályás szakágban olimpiai bajnok Szemjon Jelisztratovról és a nagypályán ötszörös világbajnok Pavel Kulizsnyikovról derült ki, hogy meldoniumot mutattak ki a szervezetében.

Nemcsak korcsolyázók és orosz sportolók akadtak fenn az elmúlt időszakban ezzel az anyaggal, hanem az ötszörös Grand Slam-győztes orosz teniszező, Marija Sarapova és a grúzok olimpiai ezüstérmes birkózója, Davit Modzmanasvili is.

A meldonium szívgyógyszerként mildronat néven terjedt el a balti államokban és Oroszországban. Hatása javítja a vérkeringést, a sportolóknál így növeli a fizikai és mentális terhelhetőséget. Egy tavalyi orosz felmérés szerint 4316 vizeletmintából 724 tartalmazott meldoniumot.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!