Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Díjat alapított a diszkrimináció elleni fellépés elismerésére a FIFA

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A diszkrimináció elleni fellépés aktivizálására Sokszínűség-díjat alapított a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA).

A szervezet hétfői bejelentése szerint a megkülönböztetés leküzdésének elismerésére létrehozott díjat először idén júliusban adják át. A jutalmazottakról döntő 11 tagú bizottságnak tagja Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember, a FIFA korábbi elnökjelöltje, Moya Dodd végrehajtó bizottsági tag, és Jaiyah Saelua, transznemű Amerikai Szamoa-i labdarúgó.

A díj létrehozását már 2013-ban javasolta a FIFA diszkrimináció elleni munkacsoportja, amely azonban a következő évben felfüggesztette a működését.

A nemzetközi szövetség úgy fogalmazott: azt az embert, szervezetet vagy csoportot fogja jutalmazni, aki vagy amely egy kezdeményezéssel kiáll a sokszínűség mellett, illetve a diszkrimináció ellen a labdarúgásban.

Antidiszkriminációs programja keretében a FIFA felkérte mind a 209 tagszövetségét, hogy nyújtson be cselekvési tervet a témában március végéig. A levélben emlékeztették a nemzeti szervezeteket a sportágon belül megjelenő rasszizmus és diszkrimináció megszüntetésével kapcsolatos felelősségükre.

Valentin napi wellness ajánlatok

Kényeztesse párját Valentin napi meglepetéssel valamelyik wellness szállodában.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!