Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Tisztáztak a doppingvétség vádja alól huszonhatból nyolc olasz atlétát

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nyolc atlétát, köztük több, riói olimpiai részvételre pályázó versenyzőt felmentett az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) doppingellenes bírósága.

A CONI doppingellenes ügynöksége decemberben 26 olasz atléta kétéves eltiltását javasolta doppingvizsgálatokkal összefüggő szabálysértések miatt. Közülük többen a jelenlegi olasz válogatott erősségei, így az olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok hármasugró Fabrizio Donato, a világbajnoki ezüstérmes, Eb-győztes távolugró Andrew Howe, vagy a tavaly Eb-győztes maratonfutó, Daniele Meucci. A CONI listáján szerepel a már eltiltott ötkarikás bajnok gyalogló, Alex Schwazer is. A 26 sportolóból öt már teljesítette a riói olimpiai induláshoz szükséges szintet.

A hétfőn tisztázottak között van Donato, Howe és Daniele Greco, a 2013-as fedettpályás Eb-n aranyérmes hármasugró. A döntést a bíróság nem indokolta, az olasz sajtó szerint ugyanakkor valószínű, hogy a doppingellenes ügynökség fellebbezni fog.

Az atlétákkal szemben azt hozták fel, hogy nem működtek együtt mintavételnél vagy nem találták őket a megadott helyen vagy nem vezették pontosan a holléti nyilvántartásukat.

A felmentő ítélettel együtt a bíróság arra ösztönözte a doppingellenes ügynökséget, hogy folytassa tovább a vizsgálódásait és ha van ilyen, tárja fel a további szabálytalanságokat, amelyek az olasz sajtó szerint a sportági szövetségi vezetőkkel lehetnek összefüggésben.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!