Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Sallak György versenybe száll az ISU elnöki posztjáért

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Versenybe száll a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) elnöki posztjáért Sallak György, a magyar szövetség (MOKSZ) nemzetközi igazgatója.

A sportvezető ezt a MOKSZ csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, hozzátéve, hogy az ISU-t jövő héten, a bostoni műkorcsolya-világbajnokság helyszínén tájékoztatja szándékáról, a hivatalos dokumentumokat pedig április közepén kell benyújtania. Az ISU-ban nyáron lesz tisztújítás.

Sallak hangsúlyozta, a korcsolyasportban eltöltött több mint 25 év alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtött, ezek felhasználásával alakította ki programját, s úgy érzi, van esélye arra, hogy elnyerje az elnöki posztot.

"Belelátok a rendszerbe, mert a képesítésem mind a mű-, mind a gyorskorcsolya területén megvan, mindemellett a rendezvények szervezésében is van tapasztalatom, mivel az elmúlt 25 évben 23 eseményt tud maga mögött a MOKSZ" - nyilatkozta az MTI-nek Sallak, s hozzátette, versenyző-, és egyben nézőközpontúvá akarja alakítani a korcsolyasportot.

"Mindig azon voltam, hogy segítsek, újítsak, s most sem személyes érdekek miatt pályázok, hanem a sportág érdekében" - mondta a sportvezető.

Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke az MTI-nek azt mondta, a szövetség jeges sportcentrumot szeretne a mostani Gyakorló Jégcsarnok területén, s ebben az ügyben már tárgyal a kormánnyal.

"Szeretnénk, ha a Puskás Stadion most is zajló felújításával együtt a területen egy utánpótlásképző központot, akadémiát tudnánk kialakítani a jeges sportágak, elsősorban a korcsolyasport számára" - jelentette ki Kósa Lajos, hozzátéve, hogy szükség lenne még egy jégpályára, az ahhoz tartozó speciális kiegészítő berendezésekre, edzőteremre és balett-teremre, illetve az edzőtáborok megtartásához egy kis kapacitású sportolói szállóra.

Orendi Mihály, a MOKSZ ügyvezető igazgatója a debreceni junior műkorcsolya-, és jégtánc-világbajnokságot értékelve kiemelte, hogy a szövetség "egy kicsit túlvállalta magát" azzal, hogy a korosztályos vb után április elején máris szinkronkorcsolya-vb-t rendez Budapesten.

"Biztosan nem sikerült volna zökkenőmentesen ezeknek az eseményeknek a megszervezése, ha Debrecentől nem kapunk segítséget, de a Főnix Csarnokban rendezett junior vb nagyon jól sikerült, s abban bízunk, hogy az április 7-9. közötti szinkron-vb rajtjáig minden hátralévő feladatot sikerült elvégeznünk" - mondta Orendi, aki a tervezett jeges sportcentrumról szólva úgy vélte: "a magyar állami sportvezetés még mindig nem kezeli a helyén a téli sportokat."

A Syma Csarnokban sorra kerülő szinkronkorcsolya-vb-n 21 ország 26 csapata versenyez, a magyar színeket a Team Passion képviseli.

Gulyás Erika, a csapat vezetőedzője azt mondta, tavaly szeptember óta dolgozik együtt az a 20 korcsolyázó, akik közül 16-an szerepelnek a versenyen.

"Jó felkészülésen és versenyeken vagyunk túl, bízunk abban, hogy hazai közönség előtt sikerül szép eredményt elérnünk" - jelentette ki Gulyás Erika.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.