Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Kemény Dénes: Biztos, hogy rend lesz Rióban

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A vízilabdasport jelentős összegekhez jut a társasági adóbevételből, de emiatt a szövetség nehezen tud klasszikus szponzori szerződéseket kötni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

A társasági adóbevételek többségét uszodaépítésre lehet fordítani. A mi pályázati rendszerünkben szerencsére eleve lényegesen nagyobb hányadot fordítunk az infrastruktúra javítására. Örülök neki, hogy a pályázati keret kétharmada erre érkezik - mondta a sportvezető.

Kemény Dénes ugyanakkor kiemelte, hogy a nagy összegű TAO-bevételek miatt a szövetség nehezen tud hagyományos szponzori szerződéseket kötni. 

„Noha tényleg egymilliárd fölötti összeg van a kasszánkban, sok a megcímzett forint, amelyet nem tudunk másra elkölteni. A szponzorációs kedv a TAO-pályázatok miatt visszaesett, nem szívesen kötnek reklámszerződéseket a nagy cégek. Összecsapják a tenyerüket, ők már támogatták a sportot, odaadták a társasági adójukat. Igen ám, de az egy konkrét pályázatra vonatkozik, és sok mindenre ebben a formában nem lehet pályázni” - fejtette ki.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke arról is beszélt, hogy a férfi bajnokság a tavalyi átszervezésnek köszönhetően a korábbinál is színvonalasabb lett.

„Azért választottuk ezt a lebonyolítási rendet, hogy tágítsuk a kört, most 16 csapat játszott az első osztályban. A második szakasz nagyon érdekes lett, nagyon szorosak a mérkőzések, kisebbek a különbségek a csapatok között. Nehéz a magyar bajnokság, magasabb színvonalú, mint sok más olyan liga, ahol két-három csapat kiemelkedik a mezőnyből, öt-tíz-tizenöt góllal veri a többit” - tette hozzá.

Kemény Dénes hangsúlyozta, hogy a bajnokság menetrendjének kialakításánál figyelembe vették a válogatottak olimpiai felkészülését is.

Arról is beszélt, hogy a Magyar Vízilabda Szövetségnek a két válogatott olimpiai szereplése a legfontosabb - mondta a szervezet elnöke. Kemény Dénes érmes helyezést vár a férfi és a női együttestől is.

„Bármilyen jó rendezvényeket csinálunk, jól dolgozunk, modernizálódik a szövetség, az olimpiai eredmény a leglényegesebb. Mindkét csapatban látom azt a potenciált, hogy érmet nyerjen Rióban. Az, hogy annak milyen a színe, a saját bőrömön is tudom, hogy egy-egy védésen, lövésen, bírói ítéleten, edzői döntésen is múlhat, úgyhogy ha meglesz a két érem, akkor elégedett leszek” - jelentette ki a korábbi sikerkapitány.

  Kemény Dénes szerint a sportolók és a szurkolók is biztonságban lesznek az olimpián. A sportvezető szerint az étkezésre is figyelni kell majd.

„Egy normális szállodában vigyáznak a kuncsaftokra. Azt nem tudom elképzelni, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ne érje el, hogy a sportolókra és szakemberekre, akik a faluban laknak, bármiféle veszély leselkedhessen. Biztos, hogy rend lesz. Persze lehet, hogy ilyen helyeken a zöldséget is ásványvízzel kell leöblíteni” - jelezte.

A szövetség vezetője arról is beszélt, hogy a válogatott játékosoknak minden szigorú szabályt be kell tartani a doppingvétség elkerülése érdekében.

„Van egy holléti terv, amelyet ki kell tölteni, ebben a sportoló minden nap egy órában rögzíti azt a helyszínt, ahol megtalálható.  Van egy vész-emailcím, ahol 24 belül be lehet jelenteni a változást. Doppingvétségnek számít, ha valaki ezt nem tartja be, és ez kiderül” - emlékeztetett.

Kemény Dénes hozzátette, a szövetség ebben is minden segítséget megad a vízilabdázóknak.