Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Kényszerköltözés: a Palatinuson a vízilabdázók

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Várhatóan jövő héten bezárják a Hajós Alfréd uszodát, amelyet felújítanak a nyári vizes világbajnokság miatt - mondta az InfoRádiónak Szívós István, a KSI vízilabda-szakosztályának vezetője. Az egykori olimpiai bajnok kiemelte, hogy a Margitszigeten zajló csatornaberuházás megnehezíti a bejutást a területre, de igyekeznek alkalmazkodni a körülményekhez.

Tavaszig - de az is lehet, hogy júniusig - kell várniuk azoknak, akik a Margit híd felől, tömegközlekedéssel akarnak bejutni a Margitszigetre, mert például ott dolgoznak vagy ott van edzésük. Emiatt a vízilabdázó gyerekeknek egyedül, sötétben, hidegben és gyalog kell eljutniuk a Margit hídtól a margitszigeti uszodáig, mert autóval nem lehet behajtani, a 26-os autóbusz pedig még mindig nem közlekedik arra a csatornázás miatt.

"Kellemetlen ez a helyzet, de a vizes világbajnokság miatt el kell viselnünk" - mondta az InfoRádiónak Szívós Istvánt, a KSI vízilabda-szakosztályának vezetője, hozzátéve, hogy igyekeznek megoldani, hogy a gyerekek együtt érkezzenek, a szülők bekísérjék őket, az edzés után pedig együtt mennek ki a szigetről.

"Ez van, ehhez kell alkalmazkodni - panaszolta az egykori olimpiai bajnok pólós. - Előbb-utóbb tavasz lesz, és akkor szép és jó lesz."

Sokkal nagyobb problémának tartja, hogy felújítás miatt bezárják az uszodákat, és emiatt edzések maradnak el, vagy máshol kell gyakorolniuk a fiataloknak, ezért lesznek olyan edzések is, amikor elutaznak Tatabányára vagy Kecskemétre, és ott játszanak két-három órát.

"A tervek szerint a Hajós uszodában a jövő héten lezárnak két medencét is a felújítás miatt, csak egy üzemel majd, mi pedig kibéreltünk egy negyvenméteres medencét a Palatinus strandon. Nem lesz egyszerű ez a fél év, de sajnos ezt most rá kell szánni" - mondta Szívós István.