Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Márton Anita: "Nem akartam elszalasztani a lehetőséget"

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem akartam elszalasztani az éremszerzés lehetőségét - hangsúlyozta Márton Anita az InfoRádiónak, aki szerda este ezüstérmet nyert a női súlylökésben a londoni atlétikai világbajnokságon.

A friss világbajnoki ezüstérmes súlylökő elmondta, a verseny nehéz volt; nem volt kegyes az időjárás sem: egész nap szakadt az eső Londonban és hűvös volt.

„14 fokban kezdtük meg a versenyt és csak 11 volt, amikor befejeztük, nem voltak ideálisak a viszonyok, de próbáltam ezt figyelmen kívül hagyni és pozitívan szemlélni a helyzetet és a maximumot kihozni a napból.”

Az ötödik dobásnál a jamaikai versenyző két centivel szorította le a dobogóról Márton Anitát.

„Tudtam, éreztem, hogy sokkal jobb lökésre vagyok képes.

Nagyon jó állapotban érkeztem. Szerettem volna megjavítani a tavalyi országos csúcsomat, a 19 méter 87 centit, a húszméteres határt átlökni. Tudtam, hogy képes vagyok bármikor 19 méter fölött lökni. De nem jött össze, bár jól kezdtem a versenyt, a második lökésre javítottam, a harmadiknál megcsúszott a golyó a kezemben, a negyedik és az ötödik lökés technikailag nem volt az igazi.

Az utolsóhoz úgy álltam fel, hogy nem akarom elszalasztani a világbajnoki éremszerzés lehetőségét.”

Márton Anita úgy fogalmazott, az a legrosszabb egy versenyző életében, ha azonos eredménnyel, egy-két centivel, nagyon kicsivel szorul le a dobogóról. A Békéscsaba világbajnoki ezüstérmes súlylökője hozzátette: örült, kicsit meg is lepődött, mennyi magyar néző, szurkoló volt a londoni versenyen.

„Pihenni nem nagyon tudtam még, egyrészt nagyon későn értem vissza, a verseny után doppingvizsgálatra is kellett menni, volt egy kis ünneplés is. Egy ilyen nagy verseny után mindig nehezen tudok aludni: pörögnek a gondolataim. Reggel pedig kelni kellett, azóta folyamatosan csörög a telefonom, interjúkat adok és válaszolgatok az érkező üzenetekre.”

Az interjút teljes terjedelmében meghallgathatják péntek este fél nyolctól az InfoRádió Ötkarika című magazinműsorában.