Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Orosz zászlóval tiltakoztak a fehéroroszok a paralimpián

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Orosz zászlót vitt az egyik fehérorosz sportvezető a riói paralimpia magyar idő szerint csütörtök hajnali megnyitóján, így tiltakozott az orosz sportolók kizárása miatt. Cselekedetéért a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) visszavonta akkreditációját.

Az ünnepség után kiderült, hogy Andrej Fomocskin, az atléták olimpiai edzőközpontjának igazgatója volt az, aki az orosz lobogóval vonult be a stadionba.

Az Orosz Paralimpiai Szövetség elnöke, Vlagyimir Lukin szerint ez szép gesztus volt a fehéroroszok részéről, és köszönetet mondott érte. Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője hősnek nevezte Fomocskint, aki szolidaritást vállalt a paralimpiáról igazságtalanul kizárt sportolókkal.

A fehérorosz külügyminisztérium közleménye szerint Fomocskin helyesen cselekedett. 

Az IPC viszont nem nézte jó szemmel az akciót, és - amint arról Craig Spacey, a bizottság sajtóattaséja saját Twitter-oldalán beszámolt - a fehérorosz sportvezetőtől megvonták az akkreditációját.

Oroszországot augusztus 7-én zárta ki a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) a paralimpiáról, a döntést a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) független szakértői jelentésével indokolva, amely államilag irányított doppingolással vádolta meg Moszkvát.

Az oroszok otthon saját versenyt szerveznek azoknak a parasportolóknak, akik nem indulhattak Rióban.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.