Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Az elefántok nem szeretik a hegyi túrát

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az afrikai elefántok nem szeretnek hegyet mászni - ez derült ki abból a nemzetközi kutatásból, amely során helymeghatározóval látták el az állatokat.

A kutatók megállapították, hogy az afrikai szavannán élő elefántok nem szívesen keresnek fel magasan fekvő helyeket. Feltehetően azért, mert ez túl sok energiaveszteséggel járna számukra.

A 4 tonnás jószágok naponta mintegy 42 kilogrammnyi növényt fogyasztanak el. Napjukból csaknem 18 órát töltenek azzal, hogy táplálékot keresnek.

Egy állat csaknem 32 ezer négyzetkilométert képes bejárni élete során. Kiderült az is, hogy a növényevő ormányosok mindig ugyanazokon a kitaposott utakon haladnak.

A vizsgálat célja az volt, hogy az emberek megismerjék, és így jobban megértsék az elefántok viselkedését. Így talán jobban megférnek majd egymás mellett - reménykednek a kutatók.