Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Tudósítóink

 • Befejezték a hatnapos sztrájkot a Volkswagennél

  A szakszervezetek megegyeztek az autógyár vezetésével az alkalmazottak bérének 2019-ig történő fokozatos emeléséről. Zoroslav Smolinský, a Modern Szakszervezet vezetője szerint 14 százalékkal nő az alkalmazottak fizetése, ezen felül 500 euró egyszeri jutalékban részesülnek.
 • Csábító volt a kifolyó benzin, 150-nél is többen haltak meg

  Hétfőre 150 fölé emelkedett a pakisztáni tankertűz áldozatainak száma. Az eset Bahawalpur falunál történt, ahol sokan egy az útról lecsúszott vontatóból elfolyó üzemanyagot akarták összegyűjteni. A jármű azonban felrobbant.
 • Fehér rendőr lőtt feketére

  Szabadnapját töltő színesbőrű kollégájára lőtt egy fehér rendőr az amerikai Missouri államban. A rendőr egy lopott autóban ülő fegyvereseket üldözött, amikor kollégája fegyverrel a kezében kijött a házából, hogy segítsen.
 • Martin Schulz: Zsákbamacskát kap, aki Merkelre szavaz

  Három hónappal az országos választás előtt a német Szociáldemokrata Párt Dortmundban tartott rendkívüli kongresszusán nyilvánosságra hozta kampány-programját, amelyet a 6500 küldött ellenszavazat nélkül fogadott el. A program jórészt már korábban is szorgalmazott szociáldemokrata követeléseket tartalmaz, mindezt azonban a párt kancellárjelöltje úgy tárta a nyilvánosság elé, hogy ne csupán a baloldali szavazókat nyerje meg.
 • A küszöbön billegnek a magyar pártok

  Ha most tartanák a választásokat Szlovákiában, rekordszámban jutnának be a pártok a pozsonyi törvényhozásba. Kilencpárti lenne a parlament, bejutna a jelenleg parlamenten kívüli MKP is, sőt, megelőzné a kormánypárti Hidat, legalábbis a Polis közvélemény-kutató ügynökség mérése alapján.
 • Külföldiek nem jutnak bérlakáshoz?

  Az állami bajor rádió két munkatársa nemrég nagyszabású felmérést készített arról, hogy a jelenlegi helyzetben milyen esélyei vannak a külföldieknek önálló otthon megszerzésére. Tapasztalataik lesújtóak voltak.
 • Brutális ultimátumot kapott Katar

  Tizenhárom pontos ultimátumot kapott Szaúd-Arábiától Katar. A parányi Öböl-menti állam ellen két hete hirdetett kereskedelmi és közlekedési embargót egy sor arab ország. A blokádot eredetileg azzal indokolták, hogy a földgázban gazdag Katar szélsőséges iszlamista csoportokat támogat.
 • Érdekes fogadtatása lett Theresa May sok magyart is érintő ajánlatának

  A brit delegáció nagyobb lelkesedésre számított, azt követően, hogy Theresa May miniszterelnök az uniós kormány- és államfők előtt azt mondta: a Brexit után is szigetországban maradhat az a hárommillió EU-s polgár, aki már ott él. Több uniós vezető szerint az ajánlat „jó kezdet”.
 • Újabb fordulat: Trump meggondolta magát

  Még mindig falat építene a mexikói határra Donald Trump, de most egy eredeti - bár nem feltétlenül saját - ötletet említett arra, hogyan lehetne csökkenteni a beruházás költségeit.
 • Fico: a cseh-szlovák-osztrák együttműködés nem a V4 ellen irányul

  Ipari és infrastrukturális fejlesztések, a duális képzés során szerzett tapasztalatok kicserélése és a munkaerőpiacon észlelhető problémák megoldása – egyebek mellett ezekről a kérdésekről tárgyaltak csütörtökön a dél-morvaországi Brünnben Csehország, Szlovákia és Ausztria kormányfői.
 • NATO-gép kísérte az orosz minisztert - videó

  NATO-vadászgép közelítette meg az orosz védelmi minisztert szállító repülőt, majd eltávolodott, amikor egy orosz harci gép jelzéseket adott le neki. Ez volt a legutóbbi incidens. Előzőleg, szintén a balti légtérben egy orosz gép pár méterre megközelített egy amerikai felderítő gépet.
 • Fügeligetből kék oázisba költöznek a német katonák

  Berlinben a törvényhozás elsöprő többséggel megszavazta annak a német légi egységnek az átköltöztetését Jordániába, amely eddig a dél-kelet-törökországi Incirlikben lévő NATO-támaszpontról hajtott végre felderítő repüléseket az Iszlám Állam nevű szélsőséges szervezet szíriai és iraki állásai felett. A döntést az váltotta ki, hogy az ankarai kormány nem tette lehetővé a berlini képviselőház tagjai számára a légi egység meglátogatását.
 • Trump újabb ötlettel állt elő

  Még mindig falat építene a mexikói határra Donald Trump, de most egy eredeti – bár nem feltétlenül saját – ötletet említett arra, hogyan lehetne lenyomni a beruházás árát.
 • Fico: „Számunkra nincs más alternatíva, mint az EU magjához tartozni”

  "Szlovákia számára nincs más alternatíva, mint az Európai Unió magjához tartozni" - jelentette ki Robert Fico szlovák kormányfő a Szlovák Püspökkari Konferencia tagjaival találkozva. A püspöki konferencia elnöke hangsúlyozta, hogy az elmélyülő integráció nem jelentheti a kulturális és szellemi hagyományok felforgatását.
 • Lesz közös euróövezeti pénzügyminiszter?

  A német kancellár közölte, hogy bizonyos feltételek mellett támogatná, ha a valutaegységet alkotó országok, tehát az euróövezet számára, közös pénzügyminisztert neveznének Angela Merkel szerint ebben az esetben még a közös költségvetés is elképzelhető lenne.
 • A részletek nem fontosak: cselekvő kormányt akarnak a franciák

  Vihar söpört végig Franciaországon, amely alaposan átrendezte a több évtizedes politikai berendezkedést - vélik csaknem egyöntetűen politikai elemzők a parlamenti választások második fordulójának eredményét kommentálva. Az új francia képviselőház legitimitása az elképesztően alacsony választási részvétel miatt meglehetősen gyengécske, de ez a jelek szerint a franciákat nem zavarja: cselekvő kormányt akarnak.
 • Ismerhették a hálózat működését a német vonatrobbantók

  Több merénylet is történt a német vasúthálózat ellen az elmúlt 48 órában. A rendőrség feltételezése szerint, a robbanóanyaggal végrehajtott támadások a vasútvonalak jelzőberendezéseit rongálták meg, aminek következtében fennakadások voltak a forgalomban.
 • Behúzhatják a kéziféket a Volkswagen pozsonyi alkalmazottai

  A pozsonyi Volkswagen cég alkalmazottai ma reggel sztrájkba léptek. A több mint 12 ezer embert foglalkoztató autógyár dolgozóinak mintegy 70 százaléka támogatja a munkabeszüntetést, melynek legfőbb követelése a 16 százalékos béremelés és a jobb munkafeltételek kialakítása.
 • Brit meghajlással indultak a Brexit-tárgyalások

  Bár a Brexit-hívők örömmel fogadták, a brit sajtó szerint kemény pofonokra számíthat Nagy-Britannia az Európai Unióból való kilépéséről szóló és most már hivatalosan is megindult tárgyalásokon.
 • Újabb részletek a londoni furgonos támadóról

  A London híd közelében elkövetett június 3-i terrortámadás után radikalizálódott az a középkorú férfi, aki hétfő hajnalban muszlim hívők közé hajtott furgonjával egy észak-londoni utcán. Darren Osborne az utóbbi hetekben egyre harciasabb hangon beszélt, majd kibérelt egy furgont és Londonba indult, hogy végrehajtsa tettét.
 • Rózsás jövő előtt állnak a szlovákok

  Jókora izmosodást jósol Szlovákia gazdaságának a pozsonyi pénzügyminisztérium friss makrogazdasági prognózisa. Idén 3,3, jövőre 4,2, 2019-ben már 4,4 százalékos lesz a gazdasági növekedés.
 • A szlovák családok negyedének nem futja nyaralásra

  Szlovákiában a családok negyede a kedvezőtlen anyagi helyzete miatt még csak kisebb üdülést sem engedhet meg magának idén. Azok között is látványos különbségek vannak, akik nem otthon töltik a vakációt.
 • Így reagáltak a londoni muszlimok a gázolásra - exkluzív videó

  A londoni rendőrség terrortámadásnak minősítette azt az éjszakai incidenst, amelynek során egy furgon muszlim hívők közé hajtott a város északi részén. A támadásban egy ember meghalt és többen megsebesültek. Járókelők lefogták a furgon vezetőjét és átadták a rendőrségnek.
 • Fico állítja, menekültügyben nem kötött titkos szövetséget Brüsszellel

  Robert Fico szlovák kormányfő tagadja, hogy titkos szövetséget kötött volna Brüsszellel, amiért az Európai Bizottság nem indított kötelezettségszegési eljárást Szlovákiával szemben, mert nem hajlandó végrehajtani az illegális bevándorlók kötelező betelepítéséről szóló kvótadöntést.
 • Londoni tűz: Theresa May is kap a népharagból

  Előfordulhat, hogy soha nem tudják azonosítani a londoni Grenfell-toronyban odaveszett áldozatok egy részét. A pusztító tüzet mostanra sikerült eloltani, Nagy-Britanniában azonban egyre nagyobb a harag, mert sokan úgy látják: a szegényebb sorban élő emberek élete kevesebbet ér. Bírálatok érik Theresa May kormányfőt is.
 • Tengerentúli utazás müncheni átszállással? Már jövőre jöhet

  Jövő nyártól már nemcsak Frankfurtból, hanem Münchenből is startolnak a Lufthansa A380-as típusú gépei. A világ legnagyobb utasszállítóinak áttelepítése mögött a Lufthansa és a frankfurti repülőteret üzemeltető Fraport közötti ellentét áll.
 • Akár kétharmada is lehet a semmiből alakult francia formációnak

  Akár kétharmados többséget is szerezhet Emmanuel Macron francia államfő pártja a parlamenti választások most vasárnapi második fordulójában. A semmiből létrehozott, A köztársaság lendületbe nevű politikai formáció előretörése kapcsán számos elemző a francia választási rendszer korlátaira hívja fel a figyelmet, amely alacsony részvétel mellett komoly legitimációs, sőt demokratikus problémákat vet fel.
 • Trükköt sejtenek a kormányfő váratlan lépése mögött Prágában

  Négy hónappal az őszi parlamenti választások előtt lemond pártelnöki tisztségéről Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök. A Cseh Szociáldemokrata Pártot (ČSSD) eddig irányító kormányfő helyét Ľubomír Zaorálek külügyminiszter veszi át.
 • Visszaállítják a határellenőrzést a németek, százezres tömegtől félnek

  A legfejlettebb ipari államokat és az élen járó feltörekvő országokat tömörítő G-20 Hamburgban tervezett csúcskonferenciájára csak július elején kerül sor, azonban a német hatóságok máris bevezették a határforgalom ellenőrzését. Berlinben a belügyminiszter közölte, hogy a július 12-ig tartó ellenőrzés nem állandó, hanem helyzetfüggő lesz, mert így akarják elejét venni az erőszakra kész szélsőséges csoportok beutazásának, és biztosítani a két napos értekezlet zavartalan lebonyolítását.
 • Több tízezer épületből válhat pokoli torony

  Számítani lehetett a londoni „pokoli torony” katasztrófájára, és sok más hasonló épület is veszélyes lehet – erről ír a brit sajtó. Londonban a sokk és a gyász mellett haragot is lehet érzékelni, és még az is elhangzott: azért kapott szép, de gyúlékony borítást az épület, hogy a gazdagabb szomszédokat ne zavarja a látványa.

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
 • Legfrissebb hírek
 • Közlekedési hírek
 • Időjárásjelentés
 • Orvosmeteorológia
 • Sporthírek
 • Gazdasági hírek