Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Tudósítóink

 • Furcsaságok a londoni merénylet elkövetője körül

  Nem muszlimnak született és ellentmondó hírek érkeztek arról, mi volt a vezetékneve annak az 52 éves férfinek, aki autójával és egy késsel több embert meggyilkolt a londoni Westminster-hídon és a parlament előtt.
 • A börtönben lett muszlim a merénylő

  Nem muszlimnak született és angol hangzású neve volt annak az 52 éves férfinek, aki autójával és egy késsel több embert meggyilkolt a londoni Westminster-hídon és a parlament előtt.
 • Szlovákiába is beszivárgott az orosz propaganda

  A Kreml-barát propaganda célországai sorában Szlovákia is előkelő helyen szerepel. Ezért is bővülhet csaknem duplájára a szlovák rendőrség számítógépes bűncselekményekkel foglalkozó osztálya, amelynek feladatköre hamarosan az álhírekkel, a dezinformációval szembeni küzdelemmel is kiegészül.
 • A csehek elkerülnék a kétsebességes Európát

  "Nem támogatjuk a többsebességes Európát" - szögezte le Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök a prágai parlament felsőházában. A kormányfő meggyőződése, hogy az Európai Unió jövőjéről nem az Európai Bizottságnak kell döntenie. Sobotka szerint ugyanakkor Prágának néhány hónapon belül tisztáznia kell, hogy mi lesz az álláspontja az Európai Unióval a Brexit után.
 • Frankfurt lesz az új londoni city?

  Támogatásra számíthatnak Frankfurtban azok a pénzintézetek, amelyek a Brexit miatt kénytelenek elhagyni londoni székhelyüket - közölte az Európai Központi Bank szóvivője. Számos jel utal arra, hogy Frankfurtnak komoly esélyei vannak a bankok átcsábítására.
 • Meghalt egy nő a londoni terrortámadásban

  Kettős támadás történt Londonban szerda délután. A Westminster hídon több embert elgázoltak, egy nő életét vesztette. A rendőrök egy késes férfit meglőttek a brit parlamentnél. Theresa May miniszterelnököt rövid időn belül kimenekítették az épületből és felfüggesztették a parlamenti ülést.
 • Egyre több a szalafista nő

  A világi államot elvető és a sariai, tehát az iszlám jogrend bevezetésére törekvő szalafisták egyre több mohamedán nőt igyekeznek hálójukba keríteni.
 • Válsághelyzettől tartanak Szlovákiában

  Kilenc éve nem látott minimumra csökkent a munkanélküliség Szlovákiában. Ennek ellenére Robert Fico miniszterelnök azt mondja, a szakképzett munkaerő hiánya manapság ugyanolyan válsághelyzetet idéz elő, mint amilyet a nagymértékű munkanélküliség 2010-2011-ben okozott.
 • Merkelt felháborítja Erdogan nácizasa

  A Berlin és Ankara között kirobbant feszültséget a német kormány ismételten megpróbálta enyhíteni, azonban azok a kijelentések, amelyek szerint nem tiltják meg a vezető török politikusok kampányrendezvényeit, eddig nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, sőt Erdogan elnök már magát a kancellárt is náci intézkedésekkel vádolta, Ezt Angela Merkel Hannoverben, a nemzetközi informatikai vásáron határozottan visszautasította és már ellenlépések foganatosítását is kilátásba helyezte.
 • Trump hamarosan lemondhat

  Donald Trump elnök hamarosan önként távozhat hivatalából - ezt állítja egy befolyásos amerikai szenátor, aki tüntetők és a média előtt arra utalt, többet tud, mint amit elmondhat. Trumpot nem a Moszkvával való állítólagos összejátszás, hanem üzleti érdekeltségei teszik sebezhetővé.
 • "Európa gyorsabban hullik szét, mint gondoltuk"

  Kilenc nap és Nagy-Britannia hivatalosan is bejelenti az EU-nak, hogy kilép a klubból. May miniszterelnök történelmi lépése akár a szigetország széteséséhez is vezethet. Európai illetékesek szerint a márciusi dátum ellenére a lényegi tárgyalások csak júniusban indulhatnak meg.
 • Az is netezhet, aki eddig nem tudta megfizetni - jön a legolcsóbb csomag

  Májusban megjelenik az internetszolgáltatók kínálatában a Digitális jólét alapcsomag, ami a piaci díjcsomagoknál legalább 15 százalékkal kedvezőbb áron lesz elérhető - írta a Digitális jólét program titkárságának a tájékoztatása alapján keddi számában a Világgazdaság.
 • Attól tartanak, hogy nem marad egyben az EU

  Az Európai Unió szétesésétől tart Ľubomír Zaorálek cseh külügyminiszter, amennyiben az EU vezetői nem figyelnek oda jobban a lakosság véleményére, és nem lesznek képesek alapvető változások végrehajtására. A cseh diplomácia vezetője az egyik legsúlyosabb gondnak a szabad mozgás elvét nevezte meg, amely szerinte akár a szervezet széteséséhez is vezethet.
 • Nem váratnák Skóciát az EU-ba való visszalépéssel

  Miközben Nagy-Britannia kilép az EU-ból, Skócia – független államként – teljes jogú uniós tagságért folyamodna – erősítette meg Nicola Sturgeon. A skót autonómiát vezető Első Miniszter szerint nem sorolnák hátra hazáját a jelentkezők listáján.
 • Kezdődik a politikai szappanopera

  Ma tartják az első nyilvános meghallgatást az amerikai kongresszusban Donald Trump elnök választási stábja és Oroszország állítólagos kapcsolatairól. Téma lesz még az elnök vádja is, hogy elődje, Barack Obama megfigyeltette őt. Meghallgatják az FBI és a Nemzetbiztonsági Ügynökség vezetőjét is.
 • Merkel-Trump találkozó: a liberalizmus és a protekcionizmus harca

  Az amerikai média szerint Angela Merkel német kancellár első személyes megbeszélése Donald Trumppal lényegében nem volt más, mint a liberális világrend védelmezőjének harca a protekcionizmus zászlóvivőjével.
 • Így tanulnak és emlékeznek a gépek

  Tanulni és emlékezni is tud immár a mesterséges intelligencia. A Google DeepMind algoritmusa egy olyan határt lépett most át, amivel az emberi agy egyik funkcióját tudja utánozni.
 • Négy új Apple-kutatóközpont épül Kínában

  Donald Trump azt ígérte, hogy állásokat hoz vissza Amerikába. Az ellentmondásos elnök azonban dühösen fogadhatja, hogy országa egyik legnagyobb technológiai cége éppenséggel újabb állásokat hoz létre - Kínában. Az Apple ugyanis kutatóközpontokat létesítene a tengerentúlon.
 • Berlinben már szinte miniszterelnökként kezelik Macront

  Berlinben szinte úgy fogadták az áprilisban esedékes franciaországi elnökválasztás független jelöltjét, Emmanuel Macront, mintha már beköltözött volna a párizsi Élysée-palotába. Mind a kancellár, mind pedig a külügyminiszter támogatásáról biztosította a közvélemény-kutatások szerint legesélyesebb jelöltet. A tanácskozásokon Macron sem fukarkodott a berlini politika dicséretével.
 • Trump már a brit titkosszolgálatot is vádolja

  Meglepő fordulatot vett Donald Trump amerikai elnök és a kémszolgálatok vitája. A Fehér Ház most a brit hírszerzést vádolta meg azzal, hogy Barack Obama volt elnöknek segítve kémkedett az akkor még csak megválasztott elnök, Trump után.
 • Egyre zavarosabb a francia választási kampány

  Bár a dél-kelet franciaországi Grasse-ban egy kamasz által elkövetett lövöldözésnek, valamint a Nemzetközi Valutaalap párizsi irodájában minap felrobbant levélnek semmi köze a közelgő elnökválasztásokhoz, a két esemény jól jelképezi a francia választási kampány zavarosságát.
 • Fico: Szlovákiának az unió magjában a helye

  Ha létrejönne a kétsebességes Európa, Szlovákiának ott kell lennie és ott akar lenni az Európai Unió legbelső körében" - mondta Robert Fico a kétsebességes Európa gondolatának kapcsán.
 • Magyarországon hamisíthatták a szerb munkások iratait

  Ján Richter szlovák munka-, szociális, és családügyi miniszter azt állítja, a Szerbiából Szlovákiába érkezett vendégmunkások némelyikét átverték. A tárcavezető szerint a legtöbb gondot az ideiglenes munkát kínáló munkaközvetítő ügynökségek okozzák. „A munkások engedélyeit Magyarországon hamisították” – vallja a miniszter.
 • A Happyre táncolt a Ruttét ünneplő tömeg

  Meglepetés a holland választásokon: Mark Rutte kormányzó miniszterelnök magabiztosan nyert a korábban fenyegetőnek tartott jobboldali populista Geert Wilders-szel szemben. Mint mondta: vesztett a populizmus „rossz fajtája”. A választások igazi vesztese ugyanakkor a baloldal.
 • Már az orosz embargó utánra taktikáznak a bajorok

  Míg Angela Merkel kancellár ma a washingtoni Fehér Házba indul, a CSU elnöke, Horst Seehofer bajor kormányfő Moszkvában kezd tárgyalásokat. Seehofer azonban nemcsak Vlagyimir Putyinnal fog találkozni, hanem az orosz elnök belügyi politikájával szemben álló erők képviselőivel is.
 • Fico hadat üzen a korrupciónak

  Robert Fico szlovák miniszterelnök síkra száll a korrupció ellen. A kormányfő személyesen küldött levelet az ország minden polgármesterének, melyben felszólítja a településvezetőket, hogy haladéktalanul jelentsék a rendőrségnek, ha korrupciógyanús üggyel találkoznak.
 • Erdogan: Hollandia gyorsan megfizet ezért

  Önmérsékletre intette Törökországot az Ankara és Hollandia diplomáciai vitájában először megszólaló Európai Bizottság. Ankara viszont azt mondta: szankciókat hoz a holland kormány ellen és fontolgatja az EU-val kötött migráns-visszafogadási egyezmény átgondolását.
 • Testkamerát szerelhetnek a berlini rendőrökre

  Alig száradt meg a tinta a kamerás megfigyelés lehetőségét bővítő törvénymódosításon Berlinben, Essenben egy Szíriába távozott szalafista férfi, merénylet elkövetésére ösztönözte szélsőséges követőit. A robbantásnak sikerült időben elejét venni és ez a tény is hozzájárult ahhoz, hogy erősödjön az igény a belső biztonság javítását célzó intézkedések szigorítására. A kormány szerint a terrorizmus és ámokfutás megakadályozását szolgálja a térfigyelő kamerák szélesebb körű elhelyezése, valamint a rendőrök ruházatán viselhető kamerák rendszeresítése.
 • Szavazással is kialakulhat a többsebességes Európa

  A lengyel kormány ellenkezésének félresöprése és a Donald Tusk újraválasztása az Európai Tanács élére a többsebességes Európa hajnalát is jelentheti – írja a Bloomberg. Mindez aggaszthatja a támogatásokat élvező országokat, de komoly-e a veszély?
 • Még a külügyminiszter gépét sem engedték leszállni

  Lefasiztázta és banánköztársaságnak titulálta Hollandiát Erdogan török elnök, azt követően, hogy a holland hatóságok nem engedték meg török minisztereknek, hogy hollandiai törökök előtt kampányoljanak.

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
 • Legfrissebb hírek
 • Közlekedési hírek
 • Időjárásjelentés
 • Orvosmeteorológia
 • Sporthírek
 • Gazdasági hírek