Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Közlekedési káoszt okozott a havazás Szlovákiában

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szlovákiában is komoly fennakadásokat okoz a közlekedésben a sűrű havazás. A Tátra környékén vasárnap este óta több mint 30 centiméternyi hó esett

A legsúlyosabb a helyzet a Szepesség térségében, ahol több kamion keresztbefordult a behavazott, síkos úton, ezért néhány fő útvonalat le kellett zárni. Egy időre lezárták a hegyi átkelőt Donovalynál és Certovicánál is, mert a nagy mennyiségű hó miatt több fa az útra dőlt.

A Tátra térségében, Poprád környékén több mint 30 centiméternyi hó hullott, és még mindig havazik, az itteni útinform jelentése szerint hatalmas torlódások alakultak ki, számos baleset történt, a forgalom pedig érezhetően lelassult.

Besztercebánya térségében és Selmecbánya közelében reggel óta szünetel az áramszolgáltatás, a kidőlt fák leszakították a villanyvezetéket. A fővárosban is kiadósan havazott, ám itt jelentős fennakadások nincsenek. A meteorológiai intézet a kedvezőtlen prognózis miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Közép-Szlovákia térségére.

Míg északon a hó okoz problémákat, a déli határmenti vidéken árvízveszélytől kell tartani, a gyorsan olvadó hó miatt főleg az Ipoly folyó térségében várható kisebb árvíz. Az előrejelzések szerint azonban rövidesen érezhető lehűlés jöhet, erősödnek az éjszakai fagyok, és főleg a hegyekben újabb kiadós havazásra kell számítani.