eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Ezt gondolja Dárdai Pál az új futballkapitányról

Ezt gondolja Dárdai Pál az új futballkapitányról

Jó döntésnek tartja a magyar labdarúgó-válogatottat korábban irányító Dárdai Pál, hogy a belga Georges Leekenst nevezték ki a posztra.

„Nem ismerem személyesen, de logikus döntésnek tartom a kinevezését. Rutinos, klub- és válogatott edzőként egyaránt sikereket megélt szakember, a játékosok és az ifjabb edzők tanulhatnak tőle.

Mellette felnőhetnek a Szélesi Zoltánok, Szabics Imrék, Bódog Tamások, ezért is tartom jó ötletnek, hogy Zoli a jövőben is a kapitány első számú segítőjeként dolgozik”

- mondta a Nemzeti Sportnak Dárdai Pál a belga szakember kinevezéséről.

A Hertha edzője arra nem akart reagálni, hogy állítólag felvetődött, a fiatalabb edzők kapnának szerepet, ő pedig a háttérből segíthetne.

„ Ezt a kérdést a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökének, Csányi Sándor úrnak kell feltennie, én nem szeretnék pletykákra reagálni. Azt ugyanakkor nem tagadom, hogy jó kapcsolatot ápolok Csányi Sándorral, mindketten az egyenes beszéd hívei vagyunk, nincs szükségünk arra, hogy hízelegjünk egymásnak.”

Dárdai Pál szerint a világbajnoki selejtezősorozat végére a magyar futballtársadalom hitehagyottá vált.

„A vége csúnya lett, a tabella nem festett jól.

A mostani helyzet vitathatatlanul nehéz, mihamarabb meg kell találni a felfelé vezető utat. Létezik az úgynevezett tanult labdarúgás. Erre jó példa a svéd, a dán vagy éppen a svájci válogatott. Még egy hónapja sincs, hogy szembesültünk azzal, sanszunk sincs Svájc ellen. Hozzáteszem, én sem vagyok zseni, netán csodatevő, de tudom, hogy egy csapatból mit lehet kihozni. Büszke vagyok arra, hogy amit eddig ígértem, rendre teljesítettem.”

Az MLSZ hétfőn nevezte ki a belga Georges Leekenst az október közepén távozott Bernd Storck utódjának. A szakvezető kemény munkát ígért és összefogást kért.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×