eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Országszerte egyre többfelé okoznak károkat a heves zivatarok és viharok

Országszerte egyre többfelé okoznak károkat a heves zivatarok és viharok. Nagykanizsán utcákat és pincéket öntött el a víz a felhőszakadás után. A távirati iroda információja szerint egyes helyeken 15-20 centiméter magasan állt a víz az utakon. A tűzoltók megkezdték a szivattyúzást. A katasztrófavédelem győri ügyelete arról számolt be. hogy a vihar Pannonhalma térségében több helyen fákat döntött a 82-es útra.

Több helyen az autópáláyk forgalmát is akadályozza az időjárás; az M6-os sztrádát vízátfolyás miatt teljes szélességében lezárták 123-as és a 130-as kilométer között. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint egyre többször várhatók ma zivatarok. Egyes helyeken viharos, akár 90 kilométer/órás széllökések is lehetnek, és a csapadék mennyiség elérheti az 50 millimétert is. Az esti, késő esti órákban keleten, éjszaka pedig főként délen valószínű viharok kialakulása.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×