eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Kirándulók az októberi napsütésben a balatonfüredi Balaton-parton 2017. október 18-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A magyar versenyképesség kiemelt témái kerülnek terítékre

A balatonfüredi kétnapos rendezvény a járvány következtében a világ társadalmi berendezkedésében történő gyökeres változásokra fókuszál.

Kedden és szerdán tartják a 11. Infotér konferenciát Balatonfüreden. A kétnapos rendezvényt szervező Informatikai Társadalomért Egyesület elnöke, Soltész Attila beköszönőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a pandémia újraírja a társadalmi berendezkedés szabályait, ezért a világ többé nem lesz ugyanolyan, mint korábban volt.

Az elnök úgy látja, nem átmenetiek lesznek ezek a változások, ugyanis amíg a digitalizáció korábban a versenyképességet és a versenyelőnyt jelentette, addig mára az életben maradás zálogává vált. Létfontosságú az információhoz való hozzáférés,

az Infotér konferencia pedig a mostani, átalakulást hozó időszaknak az értelmezésében kíván segítséget adni.

A kétnapos konferencia több pontja is érinti az egyes szektorok átállását, különös tekintettel a magyar versenyképesség szempontjából kitüntetett témákat, így a mesterséges intelligencia alkalmazását, az önvezető járművel fejlődését és a digitális oktatás kérdéseit. Téma lesz a klímakatasztrófa elkerülése, a fenntartható fejlődés és az energiahasználat is.

Az első nap nyitó előadását Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tartja, de felszólal többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom Csoport vezérigazgatója, Gál András Levente, a Digitális Jólét Program szakmai vezetője és Christofer Mattheisen, a Microsoft Magyarország vezérigazgatója.

A járványügyi előírások miatt a konferencia létszámát az első napon ötszáz főben maximalizálták, de közösségi terekben, kültéren kivetítőkön keresztül lehetőséget nyújtanak az események követésére. Természetesen az interneten digitálisan is látható, sőt, a második nap már teljesen az online térbe költözik a 11. Infotér konferencia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×